de MEERBLOM
Welkom op de site van de meerblom.... we zijn aan het updaten......
Numansdorp-Utrecht
Thursday, July 10, 2008

08:00 koffie, gekookte melk en een stevige boterham als ontbijt. Vandaag is het de bedoeling dat we de meerblom richting kortenhoef gaan brengen. Op dit moment wordt door Peter Schouten <http://www.peter-schouten.nl> een mast gemaakt voor de Meerblom.

De weersvoorspellingen zijn niet al te gunstig. Regen regen en af en toe een droog plekje lijkt het wel. Maar goed nog even wat boodschapjes gedaan en dan is het zover. Monique en Bo(wie) zijn ook aan boord om zo af en toe een lijntje te pakken.

09:00 Iets later dan gepland vertrekken we en helaas hebben we het tij niet mee. Via de Dortse kil, Noord, en dan de Lek op. Hier en vooral hier een bui. Regenpak aan en zo nu en dan iets droogs aantrekken. Dit gaat een lange natte reis worden lijkt het.
18:00 Door de sluizen bij IJselstein. dit verliep vlekkeloos. Blijkbaar heeft de regen de vele bootjes mensen toch een beetje afgeschrikt. Alle bruggen zitten mee en zelfs de sluizen kenden geen wachttijd. (hoewel de sluiswachter wel een praatje wilde maken. hij had zo weinig mensen gezien).
19:00 We draaien de bocht in naar het Merwede kanaal. amper 500 meter bij de standaard uitlaat plek van Bo. Zij was er wel aan te om een keertje de benen te strekken en de noodzakelijke plas te doen.

20:00 We besluiten niet verder te varen en morgen op ons gemak de Vecht te gaan doen. Bij wijze van spreken de laatste tocht als motorboot.

Annabel komt aan boord
Tuesday, July 31, 2007
Vandaag heb ik een kitten gevonden op het parkeerterrein bij de haven. Of liever gezegd ze heeft mij gevonden. Zittend op de heg met haar pootjes door de tralies van het hek was het een miaaaauuuuwwww....... En ik, ik was verkocht natuurlijk. Ze bleek met 3 andere broertjes of zusjes achtergelaten te zijn. Na wat zoeken reageerde ze op de naam Annabel.

Ze was meteen thuis en heeft ook direct de kaarten tafel in beslag genomen.
Later ook de rest van het schip en meest belangrijke... het toetsenbord.....